| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Já také nebyla během dětství a dospívání na žádném pohřbu. Babičce z mamčiny strany a mému tátovi se ani pohřeb nedělal, jen slavnostní uložení urny pro nejbližší příbuzné, to mi přišlo celkem snesitelné. Moje maminka měla obřad civilní, proslov si vzala na starost moje sestra, vybrala se nějaká hudba (dodnes mám problém s Až mě andělé......), potom jsme zase jen ukládali urnu.
Byla jsem potom ještě na pohřbu tchýně mého bratra, měla jsem ji ráda, navíc to byla příležitost se setkat s bratrem, kterého vídám tak jednou za rok. No a ta měla obřad církevní. Proslov kněze byl šíleně dlouhý, navíc to bylo spíš kázání, jak nemáme truchlit a jak se máme chovat, vůbec se mi to nelíbilo. Potom následoval přesun na druhý konec města na malý hřbitůvek, co brácha se ženou vybrali, rakev tam dovezlo auto pohřební služby, ostatní se dopravili po vlastní ose, opět ještě nějaký proslov, uložení rakve a odjezd. Bylo to hodně dlouhé a i pro mě jako dospěláka téměř nesnesitelné. I desetiletý synovec, pro kterého to byla babička, tak se spíš nudil než truchlil ~d~.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.