Přidat odpověď
Holky dík moc za podporu. Pracuju v Teplicích, žádné tajemnství to není. Někdo tu bondingu nakloněn je, někdo ne. Běžné prádlo také nesterilizujeme (aní flísky co máme do inkubátorů pro nedonošence), ale tady je přece jen kontakt s velmi čerstvým biologickým materiálem - plodová voda, mázek, krev. Je většinou neinfekční, ale přeci jen i nás rodí matky s hepatitidou B v anamnéze či jinou infekční chorobou a ty přeci o bonding neochudím, ostatně ne všechny choroby se v těhotenství vyšetřují, že.
Co jsem se ptala na JIRP v Ústí, tak tam právě dečky do inkubátorů, čepičky apod. perou běžně v prádelně jako my a pak svítí tou germicidní lampou.
Sterilka u nás se teda opravdu ochotou nepřetrhne, takže co si nevymslím sama, to mít nebudu.
Desky by možná snesly praní na 60°C, ale výrobce doporučuje 30°C, navíc jsou červené, tak bych ráda, aby aspoň chvíli něco vydržely.
A rovnou bych tu udělala reklamu firmně, která nám velmi ochotně a rychle věnovala tyto deky jako sponorský dar. Jedná se o firmu Kaarsgaaren - www.detskedeky.cz - jeden den jsem zažádala, a do týdne jsem deky měla na oddělení. JIné firmy se ani nenamáhaly mi odpovědět. Takže ještě jednou velký dík.
Předchozí