Vaření jednoho jídla na dva dny u nás taky absolutně nefunguje - prostě manžel bere, že jsou třeba k večeři francouzské brambory a sní je do posledního drobečku bez ohledu na to, jestli jich je půlkilo nebo kilo
Proto vařím na další den odlišné jídlo, to manžel neudělá, aby se pustil do nějakého jiného jídla, třeba do rajské, když jsou k večeři ty francouzské brmabory, že
A co se týče systému - mám trvalý "záložní jídelníček". Mám v excelu jídelníček na 5 týdnů včetně nákupu a ten se dá bez problémů používat pořád dokulata, protože to, že se opakuje jídlo po měsíci, opravdu nikoho nezkruší
Stačí si opravdu vymyslet pár týdnů, na každou sezónu (zima je pochopitelně jiná než léto), a pak je točit. Nikdo si toho nikdy nevšiml, že se jídla objevují v nějakých pravidelných intervalech