Já doktorům věřím i dnes a moc.Synovi pomohly jen dvě operace mozku,žádný Bachovky by mu hydrocefalus nespravily,takže já se k alternativním medtodám upírat nemůžu
Tak asi byla opravdu jiná doba a jiný možnosti.Mě řekli, může bejt úplně ok,ale taky úplně retardovanej a cokoliv mezi tím. O pohybu rozhodne první rok, o mentální stránce prvních 5 let jeho života.
Děs. Chodili jsme na miliony vyštření a postupně si odškrtávali: slyší, ostatní orgány má ok, epilepsii nemá, saje,dýchá....fuj!
Největší problémy měl s pohybem (do roka ležel,jen se dokázal otáčet na bříško a na záda,nicméně díky Vojtovce se to oprtavilo a v 18ti měsících běhal jak zajíc a vylejzal mi na stůl,dnes na pohybu není vidět nic divnýho).Pak se zrakem-do 4 měsíců úplně slepej.Dnes vidí dobře,jen na dálku to hapruje....
Jsou to paradoxy.Měl bejt dávno v ústavu.O tom jsem měla vždycky jasno.Pak mě to potkalo a já to nedokázala.Strašně jsem si zza to nadávala,že si tím zkazím život. Dnes vím,že jsem si ten život zachránila...Dnes vybíráme normální školku a řešíme normální věci. (jasně,do smrti musí bejt hlídanej,ale mohlo to dopadnout mnohem hůř)
jde o to,že kolikrát nevíš.