Já odměnu za výzo neberu za uplácení.
Je to prostě odměna - motivace.
Dospělák chodí do práce a dostává plat - dítě odměnu jednou za rok - u nás vždy nějaký zážitek - výlet.
V první třídě si syn přál výlet do Prahy do zoo, tak si sám dělal takovej "pseudograf" na kostičkovanej papír - co jednička, to schůdek k vrcholu - k výletu do zoo.
Samozřejmně na výlety jezdíme i během roku, ale tohle je prostě JINEJ VÝLET - to je zaslouženej výlet - zaslouženej za celoroční snahu ve škole.
Kdybych viděla, že syn na jednotky "nemá", že učivo nechápe, že mu dá víc práce něco se naučit, že potřebuje víc času, že mu něco nejde, samozřejmně bych laťku snížila, ale jemu škola zatím jde,...ŤUKY*ŤUKY*ŤUK... jeho chyby jsou opravdu jen nepozornost, proto si říkám, že by ho to mohlo motivovat do další práce - že by se snažil být pečlivější - pozornější.
I když je tedy fakt, že hnát by ho měla touha po vzdělání.......ale to u nás nějak nefunguje......asi bude tak trochu po mamince....
Je mi jasný, že to má každej nastavený jinak - kamarádka třeba dětem za známky platí.........když jsou 1 a 2, platí máma dětem, za 3 se neplatí a za 4 a 5 platí děti mamince...což přijde zase trochu ulítlý mě, ale jak se říká - proti gustu žádnej dišputát, že ?