Přidat odpověď
margit,rozhodně to nevidím jen ze svého pohledu.myslím,že jsem se asi tady špatně vyjádřila.Já jsem chtěla říct,že u hdyrcoefalu (i s tou epilepsií) ti po porodu nikdo nedokáže říct,jak to dítě na tom bude.
Dnes ti nikdo neřekne,bude postižené.
Chci tím vším říct,že ti dají dítě a řeknou: může na tom být jakkoliv,máte to 50 na 50 a teď dělej rozhodnutí.....
Čili v žádném případě neodsuzuju něčí rozhodnutí dát dítě do ústavu,jen se směju vašim naivním představám,že ti lékaři dokážou cokoliv po porodu říct.Nedokážou a dnes už to taky nedělaj. nemáš pak podle čeho udělat racionáloní rozhodnutí.Nemáš logický argumenty.
(Jinak syn mé kámošky Péťa se narodil s ošklivám hydrocefalem, má epilepsii, byl na remodelaci (rozřezání lebky)-špatně mu srostla kvůli shuntu plus byl na operaci nádoru ve čtyřech letech.Doktoři řekli, že ta operace je horší,že na 99% bude slepý a na 50% operaci nepřežije. v září jde do první třídy s normálníma dětma,má shunt, brejle a kompenzovanou epilepsii)
Jde o to,že nikdy nevíš. Neurochirurgové v motole sami říkají,že kdyby pochopili vztah anatomie mozku k jeho funkci ,pak by měli Nobelovek na 20 let dopředu...)
Předchozí