Přidat odpověď
Já si zase myslím, že lepší je o tom s dítětem mluvit než mu (jen) předhodit knížku (ta se dá nabídnout jako doplnění rozhovoru)... a nezavádět tabu - pak by dítě nemuselo přijít za rodičem i s něčím jiným, k čemu by se vyjádřit měl.
Večeřové téma to jistě není, ale téma pro chvilku ve dvou ano. Zvlášť považuju za dobré - tedy já osobně, pokud si někdo myslí něco jiného, tak by to asi považoval za škodlivé - aby dítě vstřebalo, že "sex" má význam (a je nejkrásnější), když se ti dva milují - že to je projev vzájemné lásky muže a ženy (ne dětí, samozřejmě). A to si myslím, že dítě přijme za své spíš, když mu to řekne rodič z vlastního přesvědčení, než když si někde něco takového přečte - ale může to být jen můj názor...
Jitu, nepomohlo by ti, když se syn na něco zeptá, zeptat se ho, jak si to představuje on? Něco řekne, a na to už by se ti možná líp reagovalo? Napadá mě, že ho může i bavit tě s tím "trápit" (ve smyslu legrace, ne ubližování), když vyciťuje, že se ti o tom mluvit nechce? Nebo domluvit s tatínkem, že si spolu někam vyjdou a bude se ho moct zeptat na cokoli, co ho zajímá?
A to líbání - asi bych řekla, že milenci se líbají, mámy s dětmi si dávají pusu. Já jsem tvoje máma, ty moje dítě - tady je pusa! Tohle a nic jiného bych klidně opakovala do omrzení. Časem ho to přestane bavit.
Předchozí