Přidat odpověď
To ale neznamena, ze "ulehceni" si sluzby povolani kneze , tim, ze si "prilepsim" oporou zalozene rodiny s manzelkou, je zaroven v souladu s B-zi vuli..
Ano, clovek hleda ve svem zivote nejruznejsi zpusoby, jak si namahu, ke ktere je za danych okolnosti povolan ulehcit a mozna "zjednodusit"..To ale neznamena, ze jsem v jednote s tim, co pro mne zamyslel v teto namaze Hospodin..A samozrejme pro svou lidskou "utechu" si k takovemu pocinani a dopravane "uleve" bude clovek hledat i vhodnou "omluvu"..
Jen jestli bude "pouzitelna" pred B-hem..
Pismo vyhrazuje pro sluzbu kneze neco jineho..Proste mu neprislusi, mit starosti "u stolu" a vseho co je s tim spojene..To je vnimano jako rozptyl a neplne oddanou sluzbu, pro kterou byli Otcem povolani k nasi pomoci..
Cirkev vnimam jako Telo Krista a Krista jako jeji Hlavu..Ma timto pohledem vzdy rozmer B-zsky, ktery byl, je a vzdy zustane SVATY a rozmer lidsky, ktery prosazovanim sve vule proti vuli B-zi, neustale poskrvnuje to B-zske, co stalo u pocatku jejiho vzniku a nikdy od ni nebylo oddeleno..
Nevim, na cem stoji zivot tvuj, ci jinych treba vericich krestanu..Muj stoji na Milosti, ze vubec mohu byt a na cestach Milosti, ktere mi byly darovany od Stvoritele skrze Syna, abych mohla cerpat potrebnou silu k tomu, ze vubec mam byt..Tyto cesty jsou prameny, ze kterych chodim cerpat ony Milosti plnymi dousky a jsem zato vdecna..Kdyby mi je nekdo uzavrel tim, ze by me od nich odklonil, protoze se mu nezdaji pro mne potrebne, a sam ze je takto nevnima, urcite bych byla na tom mnohem bidneji, nez jsem..Takto jsme na tom vsichni "bidne", ale nekteri jsou z vule lidske, ke ktere se priklonili misto vule Otce, jeste o neco bidneji..A proto za ne citim jakousi litost a smutek z jejich ochuzeni, ktere nevidi, protoze k tomu, aby videli jim chybi potrebne Milosti..Bud je jeste skutecne nedostali, nebo a to je castejsi, je odhazuji jako nepotrebne..
Předchozí