Byla jsem před 14dny v nemocnici na dva dny s miminkem- to jsem si kpjila sama, já jsem jako rodič dostávala jídlo na pokoj, měla jsem dietu pro kojící matky (tj. bez nadýmavých a kořeněných jídel). Se staršími dětmi, které jedly v jídelně tam jedli i rodiče u jednoho stolu.
Měla jsem nadstandardní pokoj, pro malého tam byla klasická železná postýlka, pro rodiče dřevěná válenda. na standsrdních pokojích mají rodiče tuším taky obyčejnou válendu (nečalouněnou, dřevěnou).
Co se týká teplých večeří, tak pokud nepočítáš párky nebo krupici (které ohřívají-vaří ošetřovatelky přímo v kuchyňce na oddělení, tak se u nás taky nedočkáš - vysvětlení je prosté- kuchařky na kuchyni končí ve 14hodin a podle hygienyckých norem nesmí být žádný vařený pokrm skladován déle než 4hodiny od dokončení tepelné úpravy. vyřešil by to tzv. "šoker", který by daný pokrm rychle ochladil, aby se nemnožily případné mikroorganismy. pak by to mohly ošetřovatelky jen přihřát. druhá potíž je, že hygienické normy nedovolují ohřívat pokrmy pro pacienty v mikrovlnce a každé oddělení nemá k dospozici troubu, dostatek vařičů a dostatek nádobí na ohřev jídla. ve zkratce - všechno je jen o penězích