Přidat odpověď
Dnes zemřel manželovi strýc. Když jsem to říkala dětem (11 a skoro 7 let) tak 11 letá dcera pochopila hned, co se stalo. Je dost citlivá, tak chuděrka sedí v pokojíčku a brečí. Vysvětlila jsem dětem, že strejda byl moc nemocný a takové ty řeči. Syn se sebral a šel se dívat na večerníček. Když jsem se ho ptala, jestli ví co znamená, když někdo umře, tak nevěděl. Snažila jsem se mu to vysvětlit možná na nevhodném příkladu (loni nám umřel osmáček), ale chtěla jsem mít jistotu, že chápe co se stalo. Zítra nás čeká setkání s rodinou, kde se to bude muset oznámit strýcově 83 leté mamince, tak z toho mám hrůzu.
Na jednu stranu jsem ráda, že to kolem syna tak proplulo, ale na druhou stranu nevím, jestli chápe o co jde. Zatím mi syn tvrdí, že je strejda v nebíčku a ví, že ho už nikdy neuvidí. Nejsme věřící, ale tak jsem mu před lety vysvětlila smrt prababičky, ale to byli dva roky. Myslíte že to stačí?
Ještě podotknu, že manžel téměř nikdy nedává najevo co cítí. Neumí vyjádřit svoje pocity. Tak je možné, že to má syn po něm.
Předchozí