| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Já mám teda zkušenosti staré asi 3 roky, ale myslím, že se to moc nezměnilo.

Obvoďačka (i každé zdravotnické pracoviště) má určitý měsíční limit, kolik těch zdravotních pomůcek i sanitek může za měsíc předepsat, jinak to "platí ze svého". Proto tím šetří. to není o tom, že by na to babička neměla nárok, ale jde o prachy.

Já tenkrát, když se to týkalo mojí babičky, tak jsem pleny a podložky kupovala, a to jsme neměli ani příspěvek na péči, jako se vyplácí dnes. Ale brala jsem to tak, že babička má důchod, v podstatě nic si z toho už nekoupí, tak ty peníze můžu investovat do jejího komfortu, resp. klidně můžu přispět z vlastního. Doktorka totiž, když už by byla ochotná něco předepsat, tak jakési nejlevnější a nejobyčejnější a jen omezené množství. Tak jsem si to radši řešila sama a vím, že mi tenkrát říkala, že je ráda, že může ten limit její měsíční, co smí předepsat, použít na jiné staré lidi, kteří jsou ze sociálně slabších rodin.

Totéž se sanitkami, taky mi říkala, že musí přemýšlet nejen tak, kdo by to potřeboval, ale i tak, kdo si to fakt nemůže zařídit jinak, kvůli těm limitům. Takže když ví, že já mám auto a jako Osvč volnou pracovní dobu, že je fakt ráda, že po ní tu sanitku nechci, že to může mít pro potřebnější. A to babička byla podobně na tom, pak i děda.

Jo, řešila bych to taky s tou Charitou - mají různé možnosti - já jsem tam pro dědu pak půjčovala za symbolický měsíční poplatek v řádu desetikorun chodítko, které jsme používali na přesun od auta k lékaři, půjčovali tam i obyčejné neelektrické vozíky, polohovací postele, "čůrací" židle a tak, všechno fakt za symbolický příspěvek, takže tam si můžete určitě půjčit vozíček na dovezení od auta někam, příp. k autu, jestli to teda nemáte z 3. patra.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.