| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Tak můj malý rišánek začal chodit do školky. Pro mě velká událost, pro něj pohoda - to jsem čekala, když jsou děti a hračky, je spokojený.

Píšu sem, protože jsem nervozní z několika věcí.

Svlíkat se umí sám, oblíkat s pomocí, to nic.
Jíst umí sám, jen někdy a něco nechce, ovšem já mu "asistovala". Neumí si nabírat na lžičku a to jsem mu doma pomáhala (sem a jakco) a on se ládoval. Ve školce mu dají tři lžičky, pak řeknou "MUSÍŠ sám", on se v tom povrtá a pak jídlo odnese, že nemá hlad. Beru si ho zatím obědě a poslouchám, že nejí - ne že neumí. Dojedem domů a dostane oběd, všechno sní.
Hrozně mě to rozčiluje, protože jsem měla za to, že to umí a jen "vypiluje" (a taky že to stojí peníze, kterých moc nemám, jsme sami, a taky teď víc pracuju, tak -je to blbý- nemám moc ani čas doma vařit, myslela jsem, že sebe vždycky nějak ošidím. zatím mám něco z víkendu a z mražáku..).
Tak se chci zeptat, jestli myslíte, že si o tom mám promluvit s učitelkou a jestli po ní můžu chtít, aby mu s tím jídlem trošku pomohla, když jich tam má fůru dalších. Anebo se s tím mám smířit, protože tak to chodí a má jich tam fůru a blabla.. Třeba že nové prostředí a že se to časem..

Ale tohle není až tak horké.
Některé asi víte, že se narodil předčasně (váha 720g), byl dlouho v inkubátoru, vyslechla jsem si plno řečí, co všecko nebude dělat atd. Postupem času se vyvíjel sice pomaleji, ale normálně, takže jsem ráda, (samo pořád není vyhráno).
No v posledních pár týdnech se něco změnilo v jeho chování. Není to jen tou školkou, jen díky ní to víc vidím.
Asi to nebudu umět moc popsat, je prostě takový mimo. Umí mluvit a docela mu to myslí. Ale v poslední době jakoby nevnímá a nechápe, co po něm chci. Volám na něj z kuchyně - riško co děláš? dřív - hraju autem, teď ticho nebo něco šeptá nebo polohlasně řekne "tady". Zeptám se ho třikrát, pak se jdu podívat (já na něj vidím pořád, ale aby mě on viděl) a řeknu - jé ty si hraješ s autem a on - ano. A tak je to se vším. Před měsícem povídal, co jsme dělali, kde jsme byli atd, poslední 2-3 týdny já povídám a on jen ano/ne. Sednu si k němu a vysvětluju mu, že potřebuji, aby mi to řekl sám a on mi kouká někam za hlavu (to jak tu často píšete z očí do očí), přikyvuje a usmívá se - myslím, že mi chce udělat radost, ale nejsem si jistá, že by mi rozuměl, protože po tom odkývání jsme stejnak zas na začátku, jen to jeho ano/ne.
Asi to vážně popisuju blbě, ale mám prostě pocit, že se nějak změnilo jeho vnímání.
Taky venku začal více stát a čučet na ostatní děti, jak si hrají, dřív se k nim přidával a bylo ho všude plno. Nebo si vezme autíčko a jezdí si s ním v písku uprostřed chumlu děcek, ale sám.
Prostě ho události nějak míjí. Dneska ve školce procházka, šel s nějakým klukem za ruku, když se ptám na jméno, řekne mi kluk - čtvrtý den?

Doma se nic nestalo, žádná změna, žádné trauma, nic, co by to způsobilo. Akorát nástup do školky, kde se mu prý líbí a je tam rád - podle něj, co říká (opět jen ano/ne a ty jeho úsměvy k tomu).

No ženské, ano jsem kvočna, co se týká toho jídla, ale jinak neřeším, jestli má trenky naopak :-) ale prosím uklidňujte mě, že je to jen nějaké období nebo zkuste mi říct ať nehysterčím, protože mě to děsí a mám o něj hrozný strach a taky nechci, aby stál na okraji a trochu se zapojoval a prostě uspěl v kolektivu i ve světě a hlavně to takhle dřív nebylo a já si to neumím vysvětlit, jen si říkám, co má v té hlavě.. (asi seno, ale jen když jsem fakt naštvaná, ale na to je ještě malý, ani mu to neříkám)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.