Rišulko, ono taky záleží na učitelkách. Já být Tebou, rozhodně bych je poprosila, klidně s tím, že jako velmi předčasně narozený nemá zvládnutou jemnou motoriku. (u nás třeba učitelky jsou takové, že jsem jim řkela, že dceru nemusí nutit jíst vše,ale minimálně dvě třetiny, takže třeba brambory a maso ano, omáčku nemusí, když nebude chtít. Ale prosila jsem je, aby dohlédly, aby jedla, protože dcera je taková, že ji jídlo zdržuje - zbytečná světská věc. A tak, když měla období, kdy nejedla, seděli u ní celou dobu a dokonce ji ve 4 letech krmily. Jako mě by nenapadlo tohle při tolika dětech po učitelce chtít, strašně jsem jim děkovala a jsem jim fakt vděčná).
S tím chováním, to je těžké říct. Je ještě malý, růstové spurty jsou i mentální, jak jsem vypozorovala u našich dětí. Všechno v pohodě a pak najednou nic a to všechno, čeho jsme dosáhli, jakoby nebyli. Trvalo to i měsíc a pak zase bum a velký mozkový třesk. A i moje donošené průměrné děti mají období, kdy mají takovéhle záseky. Asi bych být Tebou tomu zkusila dát čas, jen pozorovat, komunikovat z očí do očí... No moc neporadím.
Přeju, at je zase brzo vše při starém, at se nemusíš strachovat