Pokúsim sa voliť slová čo najopatrnejšie, aby som nenaštvala tie z Vás, pre ktoré je táto otázka nanajvýš aktuálna..
Počas prázdnin som od 2 kamarátiek mailom dostala fotky z 3D ultrazvuku. Nechcela som ich sklamať, no zároveň ani nedokážem perliť chvály, ak to necítim... Takže moje odpovede boli zhruba v duchu: "Pánečku, čo tá dnešná technika už dokáže!" "Fíha, to je už hotový človiečik!" a pod.
Nemožem si pomocť, ale ja si krásne bábatko predstavujem úplne inak, než sú tie malé "ufónčatá" z 3D...
(kľudne hádzajte do mňa kameňom, som ready...)
Ja som bola zatiaľ tehotná 2x, a oba tehotenstvá boli pre mňa takmer nadpozemským stavom. Nikdy v živote mi nebolo tak nádherne, tak zvláštne, a celkove som sa cítila ako iná bytosť, žila som v eufórii, a celkove to bol do slova a do písmena posvatný stav.
Ale ani na sekundu mi nenapadlo "špehovať" svoje deti viac než je "nutné" - čiže tie 3 "povinné" UZV za celé tehotenstvo.
O (ne)škodlivosti UZV sa zatiaľ vedú len polemiky, a tak teraz nechcem a nebudem argumentovať "nezdravým zásahom".
Prečo vlastne chodíte na tieto nadštandardné UZV? Čo je na tom tak skvelé?
Napr. jedna z tých kamarátok dala za to 1.400kč, a dodala, že táto čiastka im nalomí celý mesačný rozpočet. A ani to ich neodradilo, ešte k tomu absolvovala zdĺhavú cestu autom, a celý ten kolotoč tam..
Maminky sa chvália, že dostanú nielen fotky, ale dokonca i dvd... Neviem si predstaviť, pri akej príležitosti, v akom rozpoložení by som si takéto dvd pustila...?
Je mi jasné, že pichám do osieho hniezda, a mohla som si túto tému radšej odpustiť, ale mňa proste zaujímajú Vaše názory, no..