Dobrý den,včera večer mi volala maminka synova spolužáka (2.třída), že našla v tašce nějaké nákresy a "plánky ÚTĚKU" (s tímto názvem!!!). V noci údajně ten spolužák vstal a začal si chystat drát, šňůru, kladivo, baterku... Ráno uhodila na hlavičku a přiznal se, že prý chtějí utéct.
Ve složení -tento kamarád, můj syn a ještě jeden (třeba Péťa), který to zřejmě zorganizoval, Péťa je dosti autoritativní, silný, vůdčí, chytrý, ale přesto príma vtipný a milý kluk - utečou z družiny a někde se sejdou a podniknou dobrodružství!
Můj syn šel včera ze školy brzy, tak to nedoplánoval, proto jsem ani nenašla známky chystání útěku, snad na to úplně zapomněl - při jemných detektivních dotazech...
Shrnu to - budu volat paní družinářce, aby si dala pozor, aby to věděla, je to rozumná ženská.
Myslím si, že by realizace stejně neproběhla, že jsou to ještě troubové...
Ale stejně mě to děsí, že něco takovéhoje napadá ve 2.třídě. Přitom bych řekla, že jsou ze spokojených rodin, ve škole zvládají a baví je, mají príma zájmy, žádná viditelný potíž...
Nechci to hnát do extrémů, nechci poničit důvěru, proto nebudu tlačit, spíš hledat jemně problém a taktně naznačovat důsledky...
Mno, mám nad čím přemýšlet, samozřejmě mám obavy. Určitě bude o víkendu rozmluva. Přemýšlím i o nějakém poučném (v tomto duchu výchovném) filmu. (Když oni shlédnou Sám doma a čekají stejná dobrodružství, tataři!). CO bystem mi poradili? Jak byste se zachovali?
Děkuji všem!