Přidat odpověď
"Nemám ráda sport na vrcholové úrovni. Hokej a fotbal ani na žádné jiné. Nebaví mě se na to dívat, když jsme vyhráli, vůbec jsem to nezaznamenala, neztotožňuju se. Jarda Jágr je duchovní asi jako můj králík, ať se prezentuje jakkoliv, ale JE to dříč a skvělý sportovec, a TO je na něm k ocenění, a TO může být vzorem pro někoho. Jemu to nespadlo do klína, on si to vydřel.
A myslím, že každý, kdo se svou práci snaží dělat poctivě (pro mě je hokej jen zaměstnání), si nezasluhuje pohrdání."
Souhlas s Niki. Mám jiné zájmy a jiné hodnoty, než vrcholový sport a šoubyznys (kam podle mě někteří vrcholoví sportovci svým způsobem patří), ale uznávám, že pokud je někdo ve sportu opravdu dobrý, uznání za svou píli si zaslouží. A pro některé děti to může být klidně dobrý vzor. Mé děti jsou vychovávané jinak, zajímají se o jiné věci, ale když budou obdivovat nějakého sportovce pro to, že je v něčem šikovný (ne proto, že má hodně peněz a žije si v pozlátku), brát jim to nebudu.
Nicméně, mediální humbuk kolem nedávné tragédie považuji za nemístně naddimenzovaný.
Předchozí