Přidat odpověď
Uhugo - nevybíjím si ho mimo, nevybíjím si ho na nikom, jen říkám, že to byla původně pokojná demonstrace a nemusela být, kdyby..........
A čeho byl svědkem můj manžel v práci - do vlaku vtrhli mlátičky jak gestapo, vrhali se ke každýmu sedadlu a prej - legitimujte se, kam jedete apod. A ve vlaku nebyl nikdo, kdo by tam dělal rozbroje. Když tam totiž problémy jsou, policajtů se nedočkáš.
A co říkal jeho kolega? Černej jak bota a cigán jak poleno - to říká on sám o sobě. Už toho mám plný zuby, nakopejte konečně ty černý líný tlamy do prdele a ať táhnou, akorát nám to tady celý zas..rali.
Každý město má "svoje" cikány, tzn. rodiny, které se sice řadí pod romské etnikum, ovšem distancující se od těch "druhých" - nepřizpůsobivých. A tyto rodiny v tom kterém městě zná každý starousedlík a nenechal by jim zkřížit vlas na hlavě. To není idealismus, to je tak a funguje to tak. Ano, bylo mi líto té rodiny na Šluknovsku, kterou uvěznili doma a zdemolovali jim plot a okolí domu jen proto, že jeden z lupičů byl jejich vzdálený příbuzný - snad synovec. Ale už se neukáže, že vystoupilo dost lidí, kteří se o tom dozvěděli a postavili se před jejich dům s tím, že je budou chránit před napadáním, protože to jsou slušní lidé /ti romové/.
Já znám "ty naše" Romy, jsou to rodiny stejné jako jiné a když jim bude někdo ubližovat jen proto, že jsou to Romové.
Předchozí