Přidat odpověď
Jsem proti domácím porodům, sama za sebe bych do toho nikdy nešla, ostatní se snažím pochopit, proč to dělají a beru v úvahu jejich volbu. V tomhle případě je mi líto obou stran, obě určitě dělaly to, co si myslely, že je nejlepší.
Právě jsem se dočetla o dalším nepovedeném domácím porodu.
--------------------------------------------------------------------------------
Poslední případ se stal minulý týden. Sanitka o půlnoci přivezla do Motola k ošetření matku, která předtím rodila doma. Dítěti však lékaři pomoci nemohli. Bylo mrtvé. Proč přesně zemřelo, určí pitva, s největší pravděpodobností se však udusilo kvůli pupeční šňůře omotané kolem krku.
Vedení nemocnice chce kvůli tomu podat trestní oznámení, potvrdil ředitel nemocnice Miloslav Ludvík.
Lékaři argumentují, že kdyby porod probíhal v nemocnici, dítě mohlo žít. "Pupečníková komplikace se totiž v porodnici dá rozpoznat včas, protože matka je připojená na monitory, které omotaný pupečník vidí. Doma bez ultrazvuku to zjistit nelze," popsal primář gynekologicko-porodnického oddělení nemocnice v Motole Roman Chmel.
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/porod-doma-skoncil-tragedii-stat-chce-vice-chranit-deti-pgf-/domaci.aspx?c=A110922_213608_domaci_hro
Předchozí