Přidat odpověď
V porovnání s dneškem?
Jako děti jsme doma pracovali - pomáhali... Někdy mám pocit, že dnešní děti ani nevědí, co je to utřít prach nebo vyluxovat.
Co si pamatuju (asi tak od 6 let) nám mamka ani v pokojíku neuklízela - taťka nám bodoval úklid jednou týdně, něco jako na táboře, takže jsme se museli snažit.
Dostávali jsme od první třídy kapesné 5 Kč na týden, za to jsme si kupovali šumák nebo jiné dobroty a taky z toho šetřili na dárky pro ostatní členy rodiny k vánocům a k narozeninám. Zas mám dneska pocit, že to tak už nefunguje.
Taky jsme sami chodili do školy od první třídy a zase zpátky po družině (klíček na krku).
Po škole jsme chodili s dalšíma dětma ven si hrát (logicky neexistovalo žádné vysedávání u počítače, když žádné počítače nebyly u nás).
Žili jsme pak jenom s mamkou, takže k dělbě práce mezi rodiče se nemůžu moc vyjádřit. Ale fakt jsme měli domácí práce hodně rozdělené, takže jsme se zapojovali všichni.
Nedostali jsme všechno, co jsme chtěli. O to víc jsme se uměli těšit, prosit o něco a "být hodní", abychom si to zasloužili. Kurnik, dneska 10ti letý děcka mají dražší mobily než já, která v práci na mobbilu visí min. 3 hodiny denně. Já, když chtěla v 15 foťák, tak mamka řekla, že když si na půlku vydělám na brigádě, na druhou mi dá.
Proč si pořád myslím, že tohle všechno bylo tenkrát lepší?
Předchozí