U nas to bylo zvlastni. Byla jsem vymodlene dite, jedinacek, holcicka.Nasi ze me chteli mit minimalne ucitelku. A meli me pozde (na tu dobu - jsem rocnik 82 a nasim bylo 30). Mela jsem na jednu stranu "vsechno" (o pomerance jsme nouzi nemeli, nasi stali fronty RADI, en proto, aby jejich holcicka mela... Tohle bylo dobry, protoze jsem byla jeste silenej nejdlik, ani jidlo u nas nebylo "za odmenu" Cokoladu jsem si prakticky mohla vzit, kdykoli jsem chtela...tohle mi nechybelo. Ale treba jsem cele vikendy stravila sama mezi dospelymi na chalupe, kde jsem nikam nesmela, abych nebyla "z dohledu" a navic na plocene zahrade pod dohledem cele rodiny\ mi bylo prece nejlepe
Ma nemoderni tloustnouci matka v me nejhorsi puberte prodelavala svuj nejhorsi prechod, tata silel z pruserovy holcicky, ktera tajne kourila, neposlouchala, chodila za skolu
Vychova pruderni, jeste v sedmnacti jsem nesmela ven dyl jak do osmi
Byla jsem Husakovo dite, ale byla to "krasna doba"... rada vzpominam jak totalitni cesko objevovalo Evropu, jak se k nam dostavali i jiny veci, nez rudy hesla a silonove obleceni
Matka me moc neposlouchala, proste rozhodnuta, ze vi vsechno nejlip. Ostatne je doddneska
Tata jezdil pracovne po montazich, ale mela jsem z eho respekt.
Mezi mym 14-17 rokem jsme se malem zabili
On nenavidel moji pubertu, ja jeho zakazy. Ted vim, ze se bal.... bal se dobre, ale...
zavidela jsem detem, co meli "normalne stare rodice"
Zatimco moje matka se palzila na rodicak v kvetovane sukni a s prisernou trvalou na hlave, rodice mych spoluzaku laxne skotacili s detmi kolem skoly dzinach...Pripadala jsem si nemoderni...
Bylo hodne dobreho, laska, vzdycky kdyz byl problem, pomohla sirsi rodina babicky, dedove atd...
Myslim, ze i pres to vsechno to docela slo