| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

"kdoví jak to bylo dříve - např. rozhodně ze sexu ženské neměly potěšení, většinou, že? Matky je učily: zatnout zuby, vydržet apod. Kdoví do jaké míry to také bylo způsobenou traumaty z dětství."

Mandelinko, dnes se mi do ruky dostal v Magazínu MF Dnes článek o emancipaci a sexuolog Zlatko Pastor tam psal parádní pitomosti o tom, jak dřív ženy neměly orgasmus a pokud ho zažily, tak z toho byly zmatené. Sice jsem před 100 lety nežila, ale tohle je BLBOST. Sex je prostě lidská potřeba a ono si jednoho krásného tělo řekne, co a jak. A pokud si někdo vezme člověka, kterého miluje, tak to platí dvojnásob. I ve velmi puritánských dobách se hodně párů muselo brát, a ať mi nikdo neříká, že si ti lidé milování neužívali. A láska manžela pomůže vyléčit spoustu traumat, i z toho, když maminka říká takové pitomosti jako zatnout zuby a vydržet, řekla bych spíš, že to bylo často tak, že maminka byla rozpačitá a dceři neřekla nic, protože se styděla a spoléhala na to, že ona si holka poradí, jako jsem si poradila já. Opakovaně jsem tu v diskusi zmiňovala scénku z filmu Osudové peníze, který se odehrával na začátku 20.století, kde asexuálně vyhlížející tchyně ječela, jaká je její snacha nemehlo, že v posteli za nic nestojí a synáčkovi potěšení nedopřeje. A rozumné mámy i tehdy říkaly svým dcerám, co rozumné mámy dnes - počkej si, jak to bude krásné. Já se prostě nemůžu zbavit dojmu, že ono se i tehdy o sexu mluvilo víc, než si my dnes myslíme. Nebo věřím tomu, že prudérně vychovávaná dcerka si užívala sex s milovaným manželem a měla přitom triumfální pocit, jak to matince natřela, když dělá pravý opak toho, co jí matinka říkala. A když měla smůlu a byla donucena do sňatku s někým, kdo jí byl fyzicky nepříjemný, tak si sex s manželem protrpěla, ale pak si pomohla sama. Prostě pudy jsou pudy a ty byly stejné před 10, 50, 100, 200 atd lety...

Ad traumata - ono trauma nemusí skončit tak extrémně, že dítě nikdy nenaváže partnerský vztah, zůstane bezdětné a my vymřeme. Jen je to dítěti třeba nepříjemné a zcela zbytečně se může cítit trapně a zmateně nebo se prostě bát.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.