jo, to určitě, chtěla jsem to napsat jako že - jde to řešit i jinak, nenapadlo by mě cizímu dítěti nadávat do krav apod. i jak jsem zařvala tak to bylo něco jako "tak to neee", taková sebeobrana
děsně mě vytočil, že přesto, že jsem ho varovala ať nedělá , s klidem do toho skočil..
kdybych slyšela řvát tři dospělé na jedno dítě, asi bych se zeptala jestli jim ty výrazy a nadávky připadají normální a přiměřené dětskému věku.. jako řvát se dá právě i stylem "slabší se mají chránit a ne jim ubližovat" apod., když se to řekne hodně důrazně má to podobný účinek a není to za hranicí ponižování a vůbec za lidskou důstojností.. jako mně někdo ublížit dítěti tak vidím rudě, ale tohle prostě není přiměřené..
starší synovec jednou dceru škaredě bouchnul, ona ho otravovala a on prostě vypěnil, odstrčil ji a vzal jí pod krkem.. zařvala jsem na něj, že kdyby to takhle dělal každý, tak by ho taky strejda (muj manzel) mohl někdy zabít, že je mnohem silnější než on a že on ho taky umí pěkně zlobit a otravovat..., že prostě na slabší nemůže uplatňovat pravidlo síly.. no zabralo to, domluvili jsme si, že když ho bude dcera otravovat, přijde to s náma řešit - fakt chodí..