Přidat odpověď
Nevím, pořád nad tím musím přemýšlet. Strhla se tu divoká diskuze, ale:
Je jasné, že jednali neadekvátně, asi jsou takové nátury a nižší inteligence jaksi. Na druhou stranu taková událost dokáže člověka rozhodit - když si jen uvědomíte ten strach o dítě, taky jim možná docházelo, že zbytek dne stráví po ambulancích, možná dítě nemine krátká hospitalizace nebo ho budou muset v noci budit a pravidelně kontrolovat kvůli úrazu hlavy.
Pokud otázka zakladatelky zněla: "zasahovat nebo ne", tak já znovu říkám, že pokud situace vypadala tak jak vypadala, já bych nezasahovala. Protože bych zvýšila leda stres na obou stranách. Maximálně bych se snažila obrátit pozornost na zraněné batole a jeho problémy a hovořit o tom s rodiči.¨
Dívenka měla sice nepříjemný zážitek, ale na druhou stranu může už v tomto věku pochopit, že lidé jsou různí a hrůzní a že udělala chybu. Něco jiného by bylo, kdyby byla tendence ji fyzicky napadnout.
Na druhou stranu: znám z naší ulice pár stejně starých dívek, hrávají si na hřišti mezi malými dětmi a ani u jedné z nich si nedokážu představit, že by takto ďítěti ublížia záměrně. Jedna srazila houpačkou moji starší dcerku (byla to moje chyba, že jsem čtyřletou nehlídala a nechala ji tam vběhnout), ale hned kontrolovala, zda se jí nic nestalo a omlouvala se.
Předchozí