Přidat odpověď
Chci se zeptat zdejších obrýlených na radu. Začala jsem špatně vidět na blízko. Prý je to po čtyřicítce celkem normální, ale....
Během roku se mi zhoršil zrak a v optice mi naměřili půl dioptrie . S brýlemi jsem viděla lépe ale i tak se mi zdálo, že nejsem zrovna rys ostrovid. Za půl roku mi v jiné optice doktorka naměřila 2,5 dioptrie. Mám tedy jiné brýle, ale pořád přemýšlím, jestli by mi v další optice zase nenaměřili jiné hodnoty. Je to možné?
Taky se mi nechce věřit, že by se mi oči zhoršily o tolik dioptrií, během půl roku.
Myslela jsem původně, že ušetřím na sklech a brýle jsem si zakoupila jen na blízko. Normálně tedy na ulici s nimi chodit nemohu. Jenže když chci v potravinách něco přečíst na obalu, tak je zrovna, jak na potvoru, nemám u sebe. Na krku je zavěšené nosit nechci.
Mám si tedy pořídit brýle s drahými skly a nosit je nonstop? Mám (pro jistotu) zase navštívit optiku a zjistit aktuální stav své krátkozrakosti?
S brýlemi teď vidím jak přes lupu, ale bojím se, že když je budu nosit častěji, zrak se mi bude rapidně horšit.
Je tu někdo, kdo s takovým počtem dioptrií na blízko, brýle nemá?
Něak si nevím rady.
Předchozí