Tiff,
za posledních 15 let mám doma zoo
Takže to shrnu: ))))
Králíka, morče, potkana - jedině z chovatelských stanic, zvlášť když jdou k dětem. Jsou to zvířata, co můžou hryznout a z vlastní zkušenosti vím, že morče visící na prstě, nic moc
Tyhle zvířata ze zveráče jsou prostě víc vystresovaný, nejsou zvyklý většinou na každodenní kontakt s člověkem. Takže musíš bejt ze začátku fakt trpělivá a prostě ty zvířata "vymazlit" a děti tuhle trpělivost nemaj a pak se jezdí na stehy: ))))
Teď máme čerstvě potkáňata z CHS a je to naprosto o něčem jiným. Zvyklý na člověka, děti si s nima hrajou, zvířata nevystresovaný, mazlivý.
Jinak králík - mazel, ale nic moc s ním:))
Morčata - nejmíň mazlivý
Potkani - musí být aspoň dva, aby netrpěli samotou, můžou i umřít, když jsou sami - dva a víc, neuvěřitelná sranda na pozorování, mazlové, hrozně inteligentní, úžasní!
Pes, kočka - já jsem pejskař - ale jen malý plemeno, který nepřekáží, nemusí se s ním denně x kiláků lítat a nelíná.
Vadí mi hrozně chlupy, takže s kočkama jsem fakt trpěla, navíc některý jsou šílený potvory, a když se jim něco nelíbí, tak to počůraj
Když jsem nadávala, že mi nachcaly do prádla, tak ex jen řekl, že na zem prádlo nepatří, tak se jim to nelíbilo
, ale když peru a mám rozdělený kupky s prádlem, tak se fakt nebudu přizpůsobovat kočkám...
Ale pro začátek bych fakt doporučila toho potkana..