Přidat odpověď
Souhlas, nešla bych teď, já měla taky výsledek NT screeningu s poněkud vyšším rizikem (jediná hodnota byla nad limit), domluvila jsem se, že podstoupím ještě triple v 16. týdnu a ve 20. týdnu půjdu na genetický ultrazvuk.
Je fakt, že do toho 16. týdne (a negativnímu triplu) jsem pořád přemýšlela, co bych dělala, kdyby tam ta VV byla. Naštěstí triple už byl v pohodě + ultrazvuk ve 20. týdnu taky, takže jsem se tím už nestresovala. Mě od AMC spíš všichni zrazovali, já jsem pořád řešila, jestli bych na ni šla, kdyby ten triple vyšel pozitivní, nevím to doteď.
Myslím, že po NT je brzo se o tomto rozhodovat. Počkej si na 16. týden a když bude triple negativní, tak na to kašli.
Navíc, i zcela zdravé miminko ti můžou při porodu přidusit, tedy já to brala trochu z hlediska osudu - jestli mám mít postižené dítě, tak ani 15 testů tomu nezaabrání, a jestli ne, tak nemá cenu podstupovat riziko potratu. Takže bych stejně asi nešla. Jo, v 16. týdnu a natož v tom 20. jsem ho už stejně tak milovala, že představa, že mě budou nutit rozhodovat se o ukončení těhotenství, by byla šílená. To snad radši nevědět.
Předchozí