| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Mám děti 6+3 roky. V předsíni mají každý svůj kapsářek - na čepice, rukavice a šátky a dlouhý věšák s asi 8 háčky ve výšce okolo metru, tam mají bundy a mikiny (nad tím je kalendář který usnadňuje život mě - jsem hrozně zapomětlivá, "dospělý" věšák je na dveřích). V koupelně máme 2 stoličky k 1 umyvadlu. Na záchod uměly vylézt velmi brzy i bez schůdků (ty tam naopak překážely), prostě se vzepřely na rukách a nějak to zvládly, když byl synek ca 2letý tak tam měl to zmenšené prkénko které si sám dal na to normální a pak ho zase sám sundal. Utírání po velké zvládla dcera skoro až v 6ti letech :-( ale prý do té doby (ca 5-6 let) mají děti ruce nepoměrně kratší k tělu takže je to pro ně hodně obtížné aby si na zadek pohodlně došáhly.
V kuchyni má synek rostoucí židli (á lá Jitro ale je to takový starší nicméně funkční typ), dcera má standardní židli s tlustým podsedákem (no ale sedí na tom blbě, možná jsme měli tenkrát zainvestovat do druhé stoličky, syn zdědil tu její ale ona na té velké židli děsně klátí nohama apod., chybí jí tam ta opora). Ví v kterém šuplíku jsou lžičky a příbory, nic jiného neberou, své hrnky mají pořád na stole (pití doplňuju průběžně). Nikdy jsem neměla problém že by mi lezli na stůl, na kuchyň, brali věci co nemají, čmárali po zdi a tak - prostě je tyhle věci nějak nenapadaly, nevím. A vodu si natočí v koupelně (v kuchyni mám takovou divokou baterii která se blbě ovládá). Občas sice pustí vodu na plné pecky takže to vyletí i z umyvadla, ale v té koupelně se to prostě utře a nic to nezpůsobí a příště si dají pozor. Když pouští vodu, ví že si mají opatrně šáhnout prstem jestli nepálí a oni jsou teda trochu "srabíci" a řvou že to pálí i když je jen normálně teplá :-). V pokojíčku mají starší stereo rádio a to si umí taky sami pustit a vyměnit CD, na PC je nepouštím (a zákaz nemají tendenci porušovat), u TV je to složité ji pustit protože máme zvlášť set-top box s jiným ovladačem a musí se to kombinovaně zmáčknout, a DVD máme vysoko, takže to ovládám já (a vyhovuje mi to :-D když řeknu že pohádku nepustím tak smolík pacholík).
Prádlo mají taky v dosahu - syn v komodě kde jdou hladce vysouvat zásuvky, v pohodě ví že v první má ponožky a slipy, v druhé trička a mikiny a ve třetí kalhoty a tepláky. Dcera má část společné skříně se mnou ale ta je v dětském pokoji (spíš teda mám já část u ní :-) ) a taky ve spodních policích, na kalhotky a ponožky má dvě průhledné krabice které si může dle libosti vyndat. U ní teda občas řvu že zamotává špinavé prádlo do čistého - v tomhle je mladší kluk šikovnější než starší holka.
Na vchodových dveřích do bytu mám pojistku na zámku - takovým tím otočením kolečka se vysunou do zárubně dva kolíky a jsou dveře "zamčené" i když se nezamkly klíčem, takže mi nemůžou jen tak odejít (nebo sem někdo přijít).
Jinak už mě nic nenapadá.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.