Možná tohle téma někoho nadzvedne, možná někdo pochopí.... Mám dvě děti brzy za sebou, oba jsou hodně energičtí, syn od narození špatně spí, pokud vůbec spí, nechápu, kde bere energii, kdyby nepadl únavou, zřejmě by spánek vůbec nepotřeboval. Oba se milují, ale zároveň se umí taky řádně a hlasitě prát, řvát, křičet, udělat neuvěřitelný binec, prostě dvě taková zvířátka, která potřebují mít neustále nějakou činnost, režim, řád. Mně někdy docházejí síly a občas použiju strašení (když neuklidíte hračky, do rána je odnese bubák...atd). Nejhorší je to večer, ráda bych měla svůj klid, máme režim: koupání, večerníček, přečetená pohádka, spát, ale hlavně syn dokáže dělat takové scénky proti spaní, že si musí sousedi myslet, že je mu ubližováno.
Nejdřív jsme používali, že za oknem je čert a dívá se... na čas zabralo, pak si z toho nic nedělal, pak už jsme okno pootvírali, že vletí dovnitř, na chvíli pomohlo, ale poslední dobou na něj neplatí nic.
Někdy si už fakt nevím rady, proto se ptám spíš těch, co mají nebojácné zlobidla, co používají na své děti za strašení, resp. kam až zajdete. Tuhle jsem už ve 22 hodin (od 19 v posteli), chtěla na koště navléknout starý kožich a strčit do pokojíčku jako čerta
, ale bojím se, abych to nepřehnala... Snad mě někdo pochopí, že síly občas fakt docházejí a domluva není možná.