Přidat odpověď
Já jsem dříve zastával podobný názor jako ty - že je to chyba, že ty lidi nikdo nevzdělává, ale čím dál tím víc mám o lidech negativní smýšlení - ono je to prostě NEZAJÍMÁ - ted chtějí jet na dovolenou , že to potom budou muset nějak splatit ? nezajímá , soused jel na dovolenou já chci jet taky....
Já se obává, že systém uvědomění může fungovat u mně, může fungovat u tebe, možná může fungovat i u většiny na tomto serveru (protože už schopnost přijít sem je náznakem myšlení), ale u celkového vzorku minimálně české společnosti to vidím jako nereálné.
Třeba ve finsku by to určitě fungovalo, nějaký čas jsem tam byl a ta společnost, ti lidé jsou tam úplně jiní.
Ono to souvisí i s tou antikoncepcí - jim je jedno jaké má rizika HA, ale oni teď prostě chtějí bez rizika otěhotnění souložit.
Teď to celé vyznělo dost negativně, ale jak říkám, každý den se pomalu přesvědčuji o tom, že to tak je.
Je to stejné, jako že funguje jako marketingové heslo LEVNĚJŠÍ = LEPŠÍ , což je prostě pro mně neuvěřitelné.
Předchozí