Přidat odpověď
Kili,
informace o buněčné imunitě v podobném rozsahu, jaký můžeme číst v současnosti, se u této vakciny postupně objevovaly až od doby před cca 3 lety, předtím se pohybovaly právě na úrovni protilátkové. Teď je už logicky informace plnější. Na usměrňování dealera nemám čas ani chuť, ale budiž, přijímám.
Informace se rozšiřují s každým rokem od zahájení prvních vakcinovaných skupin a jakkoliv jsem nemyslela, že bychom měli čekat ve smyslu odkladu vakcinace jako takové, chápala bych jako vhodnější vakcinovat zatím rizikové skupiny - zatím alespoň v mé klientele tvoří výraznou menšinu vakcinovaných jak kvůli dosavadní finanční náročnosti, tak ale i pro nezájem. Plošná vakcinace (byť zatím nepovinná) je velký krok a mě opravdu stále bude zajímat, jaké skutečné údaje o incidenci cervikálního karcinomu nebo těžkých prekanceroz budou mít první vakcinované v čase, kdy je tento rozvoj nejčetnější (tj. 15-20-25 let po primoinfektu). Na tuto informaci mám na mysli, že stále musíme čekat a ne kvůli tomu, že bych neměla dostatek zdrojů, ale proto, že tato data budou k dispozici až za určený čas uplynulý od vakcinace.
Medscape mi chodí též - z OB/GYN, vakcinace je pro můj obor taky okrajová, stýká se jen právě v HPV. Přeji hezký večer!
Předchozí