| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

...že i když se takové dítě s hudbou nikdy nikde neuplatní, tak, bude-li k ní mí vztah, mu bude hudební nástroj věrným přítelem, který ho bude provázet životem, přinášet mu radost a pomáhat mu v těžkých dobách.

Znám spoustu lidí, kteří mají skvělé hudební předpoklady, mají třeba i konzervatoř, ale hudbou se také neživí a nástroj si nevytáhnou, jak je rok dlouhý.

Já se nakonec vrátil i k těm housličkám. Když mi bylo asi třicet, jel jsem takhle autem z Brna do Prahy (kde jsem tehdy bydlel) a z rádia mi na cestu vyhrávala tak skvělá cimbálovka, že jsem strašně zatoužil mít ty housle zase v ruce.

Tak jsem pak v Praze sebral pár peněz a vyrazil po hudebninách... a hned napoprvé jsem měl štěstí. Vešel jsem do obchodu, tam byl takový sympatický chlap jen o něco starší než já, a já mu říkám: „Je mi třicel let, a chci se začít učit na housle.“ A on na to: „To je výborné, já sice umím, ale teď jsem se začal učit na banjo.“ Tak jsme si chvíli povídali a pak mi pomohl vybrat krásné housličky z první republiky, za které mně brzy potom nabízeli trojnásobek ceny. No a naučil jsem se pár těch lidovek a to mi ke štěstí stačilo. Nedostatek sluchu se sice projevil, v tom, že jsem se nedostal přes první polohu, ale to mi až tak nevadilo. A včil housličky podělila dcera, která naštěstí ten hudební sluch má :o)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.