| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Bohužel, na hudebce se hodně dětí zkazí diletantským vedením nebo lhostejností nebo tím, že učitel není muzikální... Ale zrovna tak jsou i výborní učitelé, kteří by zasloužili pozlatit.
Problém je, že tím, jak lidé mají obecně nulové hudební vzdělání a povědomí, neumětele nedokáží rozpoznat. Naprosto neplatí, že dobrý učitel je ten, kterého mají děti rády, ale je pro mě s podivem, kolik lidí tomu věří.
Podle mě je hudební pedagogika u nás popelka. Už ZUŠky se snaží pokud možno vyprodukovat co nejvíc malých virtuosů s co největším počtem prvních cen namísto základně vzdělaných univerzálních muzikantů. O konzervatořích ani nemluvě. ZUŠka by se měla věnovat KAŽDÉMU, kdo je motivovaný, často se to neděje.
Je pravda, že u mimořádně talentovaných dětí se často stává, že je hudebka-konzervatoř (někdy vydrží až do Akademie) "vytěží" tak, že jim zničí tělo a poraní duši, je to docela podobné vrcholovému sportu. Lví podíl na tom mívají i zběsilí rodiče.
Muzikant, aby byl doopravdy dobrý, musí být lidsky a emočně zralý. Musí tzv. "mít odžito". Hrát rychle je fajn a dneska to většinovému publiku i stačí, ale po čase se to vyčerpá.
Lidi, kteří rostou postupně, musí překonávat překážky, vyrovnávat se s neúspěchy pak paradoxně mají o čem hrát v době, kdy jejich hvězdní spolužáci mohou být vyčerpaní a zlomení, protože všichni paraziti doprovázející něčí úspěch, je opustí a oni mají ze života kůlnu na dříví.
Mně se obecně moc nelíbí, jak se u nás vyučuje hudbě, připadá mi to vlastně blbě po všech stránkách. Ale to se nezmění, dokavad nevznikne poptávka a ta nesílí, spíš slábne.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.