Katko,
dala jsem do školy předčasně i tu nejmladší, je narozená na konci října, šla do běžné ZŠ a nad domácí školou jsem u ní neuvažovala (i když ona by si klidně dala říct, úkoly chce dělat nejradši v mé přítomnosti
)...u té první jsem to řešila jinak, protože jiná možnost byla....ostatně, jak píšu všude, Montessorka je moje srdeční záležitost a mít tu možnost, choděj tam všechny moje holky, i když byla každá jiná a měla každá jiné potřeby....ale štěstí měla jen ta první....
V té Pražské PPP jsem byla spokojená, byli tam moc příjemní a přišlo mi to na rozumné úrovni, co do hlloubky a kvality vyšetření, ptali se na vývoj od těhoteství až do těch pěti let, ptali se i na důvody a kam půjde a upozorňovali na rizika a doporučení do školy napsali....takže myslím, že přístupní jsou a hlavně seriózní....teda alespoň před těmi pěti lety byli.... Obecně se odklady dávají ochotněji, takže nevidím důvod, proč by ho nedali...a jde o kluka a u těch jsem tedy přístupnější k odkladům i já
. Oni jsou ti kluci jiní, nejde ani o tu zralost, jako spíš fungování, pro ně je klasická škola ještě větší zátěž, holčičky bývají více nakloněné dělat to, co se má, kluk dělá raději to, co chce....
Jo, kdyby se alespoň v těch prvních třídách nechaly ty děti bez stresu ze známek nebo kdyby jedničku neměl jen ten, kdo je dokonalý od přírody, to by ubylo starostí a lítání po všech čertech, co?