Přidat odpověď
Archcibabo,jenomže když dítěti marně vštěpuješ dodržování pravidel a vymezování hranic a ono je stejně absolutně nerespektuje,tak ti nezbyde nic jiného,než urputně,autoritativně vyžadovat,aby tvůj příkaz splnilo,třeba i pod pohrůžkou fyzického trestu.A dám jeden případ za všechny.Dceři bylo 6 nebo 7 let,takže dost stará na to,aby pochopila,že něco nemá dělat a proč to nemá dělat,zejména poté,co jí důvod několikrát byl objasněn.Bylo to někdy navečer-dcera přišla,pověsila se celou vahou rukama za kliku u kuchyňských dveří a vozila se na nich.Takže jsem jí vysvětlila,proč se na nich nemá vozit a aby činnosti zanechala.Ona poslechla,ovšem za chvíli přišla a na dveře se pověsila znovu.Takže jsem jí znovu zopakovala to samé,slezla,a za chvíli se šla zase vozit.To samé.To už jsem ji okřikla.Druhý den se tato situace odehrávala opět-dcera se přišla vozit na kuchyňské dveře,já jí řekla,že už několikrát jsem jí žádala a vysvětlila aby to nedělala a proč,slezla,asi na tři minuty odešla a udělala to znovu.V tu chvíli do mě vjel amok,a protože jsem zrovna stála u kuchyňské linky,bez varování jsem vytáhla vařečku a dcera dostala nářez,z kterého se klepala ještě půl dne.Já,neplácačka,která bití dětí neuznává a nepraktikuje,jsem v tu chvíli neviděla jinou možnost,jak dceru donutit poslechnout.Měla jsem pocit,že přesně o tohle jí šlo,chtěla mi ukázat že mě nebude respektovat,že já nebudu rozhodovat,že ona je ten kdo je v rodině silnější.V tu chvíli jsem jinou možnost prostě neviděla.
Předchozí