Přidat odpověď
Prosím o radu: máme spotřebu rostlinného mléka asi 1l na 2 dny, dosud jsem kupovala rýžové z DM (výborné, ale teď podražilo) nebo sojovo-rýžové v Německu (za 1 Euro, což je slušná cena, ale vadí mi ta soja - mléko pije hlavně syn, v takových dávkách to není asi nic dobrého). Zkoušela jsem vařit doma ovesné mléko, to neprošlo vůbec, rýžové (2 hod. povařit 1/2 hrnku mléčné a 1/2 hrnku celozrnné rýže v 10 hrnkách vody se špetku soli, pak scedit) mi pije (podle mě chutná dost šíleně - přitom rýžové z DM chutná i nám dospělým), ale pouze oslazené (což vzhledem k večernímu a nočnímu pití mi dost vadí, sladím Agavovým sirupem, ale na zuby myslím nic moc...) Koktejl nebo Caro je z toho fakt nepitelné (z kupovaného to normálně obě děti pily, i my dospělí, když jsme byli zahlenění)
Nechce se mi kupovat ten přístroj za téměř 3000,- (kdybychom ho koupili již kdysi dávno, kdy začaly naše děti pít rostlinné mléko, mnohokrát by se nám byl vyplatil, teď už jsou větší a jakmile odnaučíme syna pití večerního a nočního mléka, nebude zdaleka taková spotřeba)
Máte nějaký recept na opravdu dobré rostlinné mléko? A z toho přístroje se dá vyrobit fakt chutné?
Předchozí