Děkuji všem za podporu. Jste úžasné, úplně mě to nabilo energií. Myslím, že zvolím taktiku do přijímaček to nehrotit, učit se po večerech a přes den, kdy malý spí. POKUD ALE, ( zde veliký otazník) udělám v květnu přijímačky, postavim to před manžela takto: "podívej, když už jsem ty těžké přijímačky udělala, je škoda to nezkusit....
. Musím napsat, že výhodu mám v tom, že jednu VŠ jsem hned po gymplu prezenčně studovala a dokončila ( zlatá svobodná studentská léta
, i podobný typ studia, takže si dovedu představit co to zhruba obnáší, učení do noci mi nikdy nevadilo, ( jen tu pamět´už nemám jako ve dvaceti-zato jsem zodpovědnější a určitě nebudu večer před písemkou juchat na kolejním večírku do 3 ráno ). A co dodat k manželovi: ačkoliv si vzal (bez sebechvály) inteligentní a profesionálně zdatnou ženskou, během mé první mateřské najel na systém, ve kterém bohužel vyrostl a byl vychován.( ačkoliv jej před tím slovně velice odsuzoval) ve zkratce : jeho tatínek si ani cukry do kafe sám nenaházel, natož aby si jej zamíchal-vše dělala tchyně na dálkové ovládání - takže si to dovedete představit, jaké následky to na něj mělo a navíc já jako většina žen na mateřské, jsem zajiš´tovala 95%domácí servis. Ona zase 95% finanční servis(velice dobře -nemůžu mu nic vytknout), jenže situace se mění a poměr je třeba změnit, jenže to se mému muži zmenší domácí pohodlíčko a taky nebude mít publikum pro svoje fňukání: " ooo, jak jsem unaven a stresován, ach ta zodpovědnost za celou rodinu ...." Takže moc děkuji za to , že jste mě vyslechly, držím palce všem budoucím snad spolustudujícím a přeji hezký den.