Přidat odpověď
Bin, já nesnižuju význam akupunktury a ani Vojtovky!
To ani náhodou!
Ale fakt si osobně myslím (a jsem i četla od "velkých", kteří Vojtovku cvičí) že to není příjemné.
Právě že nejde o jen o tu bolest, jde o to, aby se docílilo toho správného pohybu - a toho se u Vojtovky dociluje tak, jak se dociluje - tedy se tlakem stimulují body/místa na těle...
Určitě to není šílená bolest, ale příjemné to leckomu být vážně nemusí. Už když si vezmeš, jak často se kolikrát musí civičit a tedy ten který bod stimulovat - děti mají navíc daleko tenčí buněčné stěny než dospělý - ty podlitinky tam fakt budou, nervy se tím dráždí...jo a každý, i dítě, má různě vysoký práh bolesti...každý je jinak citlivý na nejrůznější manipulaci se svým tělem...
Já mám třeba práh bolesti celkem nízko - nevadí mi ani zubař, občas se někde bouchnu a vyjede mi na noze modřina - manžel se pak diví, co se mi stalo a já ani nevím, kde jsem k tomu přišla... on je na rozdíl ode mne takové bebíčko, spoustu zákroků třeba kvůli žaludku si nechává dělat hodně oblbnutý, když se řízne, skoro umírá...njn...
Předchozí