Přidat odpověď
Tak tedy abych něco vysvětlila blíže …. Jsem kvalifikovaná učitelka s praxí, prošla jsem díky studiu více jak 50 různých mateřských škol, praktiky trestání a odměňování jsou všude.
Všude i jiné … tyto opravdu za celou moji praxi nejhorší jsem uvedla pravdivě, abych rozpoutala debatu na toto téma, za co vám moc děkuji. Vážím si vašich názorů na trestání a odměny ve školce, nejen proto, že mě téma odměn a trestů moc zajímá.
Na dotazy proč jsem nešla za ředitelkou bych dodala, učitelka, která to prováděla je vedoucí učitelka, ředitele školy znám, oni znají mně, netýkalo se to mého dítěte, i přesto jsem to s ní (dotyčnou aktérkou) řešila, i když se do takových situací nerada pouštím – to je bohužel výchovou (v mém dětství kdy převažovala autorita a já se teď bojím jakkoliv projevit a raději slepě poslouchám… ) to je jedna z nevýhod autoritativní výchovy, právě proto s tím zkouším teď něco dělat, alespoň v tom duchu, být dobrou učitelkou respektující děti a dětskou individualitu.
K těm obědům jen dodám, že já byla v druhé třídě ani mě nenapadlo, že ho nechají bez jídla koukat na ostatní, když jsem ve dveřích naproti. Taky toto jsem musela, ač nerada a celá opocená, řešit s ředitelkou. Pochopitelně se oběd pak „našel“… jenže do té doby koukal celou půl hodinu na děti jak baští, protože já si ho měla vyzvednout až po obědě ve své třídě… (to bylo první den mojí práce v té školce) Po měsíci jsem toto zařízení opustila poslední kapkou bylo dohadování se s kolegyní na třídě, zda koupíme televizi nebo pískovničku do třídy…..
Předchozí