Adel - já nic nestudovala a na porod se nepřipravovala /a mám vyšší než základní vzdělání/. Tak nějak jsem se domnívala, že vzhledem k tomu, že budu rodit v porodnici pod dohledem odborného personálu, tak s jejich základními radami a pomocí to snad svou inteligencí zvládnu. A ono ne. Jakýkolik dotaz je rozladil a nemohli pochopit, jak to, že DNESKA někdo normální nic nenastudoval a řeší to až u porodu v porodnici. Takže i co se týká dýchání jsem na optimální způsob přišla stylem pokus-omyl.
No a většina času jsem si připadala jak znásilňovaná - roztáhněte nohy, uklizečka chodila tam a sem, nehekejte, nevzdychejte, co budete dělat pak.........
Já se domarodkám nedivím a chápu jejich pohnutky k domácímu porodu. Ale i tak já bych to nedala, jsem srab - ráda bych ovšem v porodnici prostředí /pokoj/, kde bych byla s manželem sama a rodila a pokud by byl problém, tak aby stačilo vyběhnout na chodbu a zařvat - pomoc. Pomoc x minut daleko mě děsí, i když vím, že kolikrát v porodnici se jeden taky pomoci nedovolá, protože doktor nikde a PA - ježiši, co zas chce, ono se to nepo.... a ona počká.