libiku,
já přeci nepíšu nic o tom, jak je pěkné rodit doma
. Já nevím, jaké to je....Ale tak nějak nechápu, proč by se to mělo zakazovat, když vlastní děti i vlastní život ohrožujeme mnohem více mnoha jinými činnostmi....u některých činností se to neřeší vůbec a u jiných se hledají možnosti, jak alespoň zminimalizovat rizika (třeba ty povinné autosedačky, povinné přilby na kolech, ani nevím, jestli povinné, ale přesto používané přilby při lyžování, bruslení....). U porodu doma je ale zatím používání "bezpečnostní pomůcky" nemožné....
Nemám potřebu rodit doma, nemám potřebu jezdit po dálnicích, nemám potřebu lyžovat....ale i když si o rizicích při těchto činnostech myslím své, nemám potřebu je někomu zakazovat nebo o něm tvrdit, že je nezodpovědný, když on tu potřebu má....
Takže aby opět nedošlo k nějakému omylu, můj článek není o tom, jak je krásné rodit doma, ale o svobodě volby. Pokud bych měla tendenci něco nařizovat, zakazovat nebo trestat, tak nařídit povinnou asistenci PA u porodu doma, zakázat porod doma bez PA, trestat následky porodu doma bez PA....zakázat porod doma je podobné zákazu ježdění autem, zakázání PA u porodu doma je zakázáním používání autosedaček při ježdění v autě....
Ale kdo nechce chápat, nechápe
.