Vůbec se nechci pitvat v této přesmutné události, ALE:
Protože mám k dispozici skutečný popis té události a celé vysvětlení, pokládám za nutné, to tady uvést. A to z toho důvodu, že mě hrozně štve, jak šmahem odpůrci domácích porodů odsuzují na základě neúplných údajů z médií. Podotýkám, že níže uvedené je skutečně pravda, mám to od zdroje blízkého té rodině (kterou bohužel taky znám
).
chlapeček měl srdeční vadu, kterou by skutečně ani v nemocnici nepřežil.Potvrdila to záchranka i lékař.Porod proběhl o více než dva týdny, před určeným termínem a maminka byla na poslední kontrole tři dny předem.Žádná vada nebyla diagnostikována.Porod proběhl tak rychle, že i kdyby byl plánovaný v porodnici, nedalo by se to dle slov maminky stihnout.Bez asistence ale plánovaný nebyl. Maminka které zemřel chlapeček a kterou média nyní propírají, tak poctivě sledovala veškeré dění, které se poslední dobou odehrává v naší republice.Sledovala veškeré zákony, reagovala na nepravdivé informace v médiích ve snaze uvést věci na pravou míru...Žádala na kraj o seznam porodních asistentek, které mohu chodit k porodu(mají platnou registraci).