| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

U nás tedy došlo někdy loni k nějakému zlomu, do té doby byla sice znatelně jiná, ale nebylo to nijak nezvládnutelné, když jsem se teď v poslední době dívala na různé popisy, vycházel mi z toho vysoce funkční autismus nebo AS, prostě ty projevy vůbec nebyly tak výrazné, dalo se zvládat v rámci běžného režimu. Vzhledem k tomu, že já jsem také poměrně závislá na rituálech a řádu, tak třeba s tímhle u nás prakticky problém nebyl, dokonce nebyl ani problém, že ostatní si jely po svém a ona taky po svém.
Zhruba před rokem se začalo projevovat výrazněji toto:

- nestojí o společnost jiných dětí, nechce chodit ven, zato dokáže strávit několik hodin sama v pokoji, chodí dokolečka a vypráví si nebo si v hlavě přehrává příběhy...(říká, že přemýšlí)

- odmítá kamkoliv jet, když hrozí, že večer nestihne Pokémony (případně jiný příběh, dřív to byli Šmoulové, předtím Želvy Ninja)

- vždy ji zajímá je jeden ten seriál a pa tráví čas "studiem" o nich, Pokémoni jsou v tom nejlepší, z kartiček zjišťuje, co kterýumí atd....a mluví o tom pořád

- nemá vůbec soudnost co se své osoby týče, takže třeba teď si vzala do hlavy, že je výborná na běhání a závodění a že by měla vyhrávat....no a nevyhrává, což těžce nese....

- vůbec neumí posoudit situace z pohledu druhých....prostě jen ona.....

- mnoha slovům nerozumí, není schopná si slova domýšlet, třeba když má doplnit písmena (i/y, b/p....)

- přestala jíst většinu věcí, co normálně jedla a vyžaduje pořád dokola to minimum jídel, co jí..

- jakmile je něčím zaujatá, skáče....(ale to teda dělala vždy)

- jo a někdy si třeba nějakou scénu z DVD pouští klidně desetkrát po sobě, pak jde do pokoje, kde je hodinu, dvě, přehrává si to v hlavě při chození dokolečka, vrátí se k DVD a zase pouští to samé....

- dřív mi přišlo, že neslyší, ale pak se ukázalo, že spíš nerozumí, co se po ní chce, ale naučila se to maskovat tím, že kopírovala ostatní, teď už funguje, nové situace prakticky nezažívá....

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.