| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Pawllo:-) u nás třeba ano. Zrovna mám za sebou schůzku s p.učitelkou a psycholožkou a na mé rady a názory a doporučení se rozhodně ptají a berou je v úvahu, i se jimi řídí. Na můj dotaz byl do třídy dán i asistent na některé hodiny, takže ne všude je to stejný.
Pamatuju si, jak jsme se nedávno tady bavily o rozdílech mezi AS, ADHD, VFA a vlastně některé věci jsou hodně propojené. Adam má dg.ADHD, jeden neurolog řekl, že je jasný autista, šetření u psychiatra trvalo cca 15 minut, bylo nám řečeno, že není (a podle mě určitě není, co se týká AS tak nevím). Když čtu vaše charakteristiky, tak některé věci sedí i na Adama (nechápe ironii, nadsázku, humor, je raději sám zavřený v pokoji, má komunikační problémy, těžko mění činnosti, je pedant, potřebuje mít ve všem systém a řád, všechno musí být perfektně dokončené, má tedy navíc problémy s řečí jako takovou, sjíždí také stále dokola stejné věci, momentálně nějaké tutoriály k Minecraft nebo jak se to jmenuje), na druhou stranu strašně rád čte, za měsíc teď přečetl všechny tři díly Neználka a čte další knihu, má obrovskou fantazii, nedělá mu problém vymyslet příběh s pointou, má výbornou slovní zásobu, paměť, přemýšlí v širokých souvislostech. Ale je příšerně labilní, emotivní, špatně se ovládá. Ve výuce s látkou problémy nemá, strašně prahne po informacích, je to takový studijní typ, ale vzhledem k té šílené emotivitě řadu věcí vlastně neuplatní. Rozhodí ho každý prd. Hrozně těžko se s ním na čemkoliv domlouvá, je to věčný boj a připadám si, jak kdybych měla pořád vzdorné batole. A některé sociální situace vůbec nechápe. Ale mám pocit, že se to lepší. Pravda je, že je velmi dobře inteligencí vybaven a řadu věcí zvládá kompenzovat právě tou vyšší inteligencí. Ale některé situace můžeme cvičit donekonečna a pořád není schopen je zvládnout. Takže představa, že někdy bude schopen sám někam jezdit do školy je jak scifi, přestože to ale bude nutné. Toho se děsím. Ty situace jakože nepůjde mobil nebo vystoupí špatně nebo bude něco jinak než obvykle, to by ho totálně vykolejilo.
Ivo, jsi Iva z kdysi z VČ? Koukám, že ještě nějaký kousek přibyl nebo se pletu?~;)Už v tom mám trochu zmatek.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.