Přidat odpověď
Ananto,
z mého hlediska máš ke křtu nemluvněte dostatečně závažný důvod - věříš v Ježíše a vnímáš křest jako výraz Boží milosti, která bude tvé dítě provázet životem.
Nezapadáš do klasických škatulek, především tím, že (z mého pohledu) nedoceňuješ význam společenství a jisté pravidelnosti a vedení v duchovním životě (pro mne právě i tohle církev je - účast ve společenství lidí, které mě v dobách, kdy mám sklony vnímat duchovní život spíše jako zdržovačku v jinak pohodovém životě, nenechají "zapomenout" či "odpadnout", místo, kam se proto stále vracím) - ale tohle máš prostě jinak než já, tak to prosím nechápej jako odsudek, já nejsem ten, kdo kráčí tvou cestou ve tvých botách. Z mého pohledu taky ale nejsi Něcista (to je IMHO označení pro lidi, kteří prostě věří ve vyšší moc, sílu, ale ne v Krista), ale křesťan, pokud věříš v Ježíše, jak píšeš, a v moc křtu... sice asi ne tabulkový křesťan, ale přesto věřím, že najdeš toho správného kněze, který vám dítě pokřtí a i pro tebe třeba bude dobrou zkušeností a podnětem ve tvém duchovním životě.
Přeji tobě, tvému partnerovi i děťátku hojnost Božího požehnání.
Předchozí