| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Moje rada zní asi divně, ale určitě se neboj, vyšetření Tvé dítě nezmění a diagnózu ber trošku s rezervou. Já mám pětiletou dceru, měla jsem problematické těhotenství, protrahovaný porod, dcera od 5 měsíců cvičila Vojtovu metodu pro neurologickou nefunkčnost 1/2 těla a byla celkově velmi náročná. A to myslím opravdu náročná, spala 5-6 hodin denně, stále křičela, opakované několikahodinové afektivní záchvaty do zemdlení, nemluvila do 3 let, pleny do 3,5 roku, neuměla si sama hrát. Okolo tří let věku jsme se dostali na vyšetření do APLA a diagnóza zněla atypický autismus nebo Aspergeruv syndrom, s odhadem budoucího vývoje a míry funkčnosti prý musíme počkat. Šílela jsem hrůzou, jakou bude mít mé dítě budoucnost... Nyní dcera chodí bez problémů do běžné MŠ, mluví cca 12 hodin denně v kuse, pouze na logopedii docházíme kvůli chybné výslovnosti v důsledku horší motoriky mluvidel s výhledem na korekci nejpozději do nástupu do ZŠ, zdůrazňuji, že běžné ZŠ, zvládá téměř vše, jen je to všechno trošku víc vydřený :-)Cvičíme biofeedback, bereme nootropika, EYEQ a hlavně kolem dokola nacvičujeme běžné situace... Pozdravit, oslovit, počkat na oční kontakt, odpovědět, požádat...
Poslední kontrolní vyšetření v APLA před pár měsíci autismus nepotvrdilo - i když prý "něco" tam je - a na psychologii v Motole dostala diagnozu suspektní ADHD s autistickými rysy...
Omlouvám se, že jsem se rozepsala,ale chtěla jsem říct jenom jedno - určitě je dobře, že malýho vyšetří. Pokud nic nenajdou, tím lépe, ale třeba má opravdu PAS. A to se pakv tomto věku se dá strašně moc věcí ovlivnit relativně snadno a dotáhnout tak, aby i v případě nějakých problémů pozdější handicap oproti vrstevníkům byl minimální. Myslím třeba právě biofeedback, nootropika atd. Ale hlavně se člověk dostane k informacím, ke kterým se běžný rodič nedostane - strukturované učení, obrázkování, nácvik hry, nácvik sociálních dovedností, trošku jiné výchovné metody než běžný autoritativní způsob výchovy. Zdravému dítěti to neublíží a dítěti s PAS strašně pomůže.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.