Klasika je perkelt, guláš nebo jiná varianta dušeného masa s omáčkou, klidně i se zeleninou. Slepice na paprice bez smetany, která se dodá po rozmrazení. Boloňská omáčka na těstoviny. Pytlíčky s mrazenou zeleninou (u nás vede hrášek), kterou se naplní omeleta. Libovolná polévka i zahuštěná, gulášová je vydatná. Nádivky všeho druhu, výborná věc, sytá.
A osvědčilo se mi upečení mladé krůty a její pozvolná konzumace s různými přílohami a saláty.
Když si uděláš zásobu vývaru, tak pak do něj jen namočíš kuskus, přidáš orestovanou mraženou zeleninu a třeba kusek mozarelly a máš jídlo hotové.
Jde mít v zásobě strouhací tvaroh a pak dokde táta jen pro nové brambory a pro okurku, super koutový oběd
.
A návštěvy, pokud už mají k nedělce přístup, tak je slušnost, aby jídlo (hotové, jen na ohřátí) přinesly ssebou a ne ho očekávaly dostat.
Přesně před rokem jsem řešila totéž
.