já někde četla že děti kolem 6 a 7 roku zkouší lhát - zkouší jestli jim to projde a mimochodem to že dítě lže prý svědčí o jeho inteligenci - o schopnost uvědomit si, že jsou to jen slova a dá se jimi lidmi manipulovat - mimochodem synovec má 6,5 a taky lže a taky dost okatě.. taky s tím švagrová bojuje.
Já už toto mám ve slabší formě za sebou, syn má skoro deset a je velice inteligentní, neber to jako chlubení, ale spíše je nadprůměrně inteligentí, je ale nepraktický intelektuál, zase pokulhává jinde.
Co se osvědčilo mě, je, pořád dokola vysvětlovat, že lhaní není správné, že ty ani tatínek to neděláte a že jí by se také nelíbilo, kdybysi jí třeba slíbila zmrzlinu a lhala si a také to může mít za následek to, že pokud ti bude pořád lhát, tak ty už jí nebudeš třeba příště věřit, až ti třeba bude říkat, že ji bolí hlava.. nebo v krku, tak si budeš myslet, že lže.
Případně pokud to nepomůže, samozřejmě to asi nezabere hned napoprvé, tak to lhaní na ní vyzkoušet, slíbit něco.. třeba zmrzku místo snídane ??? a dát jí suchý chelba.. :D
ale je určitě inteligentní a když jí to vysvětlíš přiměřeně jejímu chápání určitě se to poddá.
přeji pevné nervy