| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

nejsem babička a to ani nastávající, takže jen můj pohled z doby kdy jsem byla prvně těhotná (25, vdaná, bydlení vyřešené, měla bych tudíž mít rozum a zodpovědnost):
- všechno bylo super (aneb růžové brýle, jsem nejtěhotnější na světě a vy se o mě všichni starejte a obdivujte mě)
- ničeho jsem se nebála (po velkém UTZ kdy se vyloučily VV), porod jsem tak nějak "vytěsňovala" protože jsem věděla že přijít musí a dítě uchem ven nedostanu, ale to bylo tak všechno co jsem k tomu byla ochotná přijmout, až ca měsíc před porodem jsem šla na jakýsi kurz, ze kterého jsem si odnesla poznatek, že si mám vzít s sebou přezůvky :-)
- jednou jsem teda chytla hysterák ve smyslu "nic nemáme nachystané", donutila jsem muže zfleku koupit kočár (který se mi teda nelíbil ale potřebovala jsem ho nutně HNED, bez předchozího vybírání a spekulování o parametrech, no odvozil pak obě děti :-)), a muž mi slíbil přebalovák a přivezl mi hromadu hadrů od kolegovy ženy po jejich dětech, to mi zas přišlo absurdní a směšný (vůbec mě ty mini-oblečky nedojímaly, ani mě netrklo že je většina klučičích a já že čekám nejspíš holku)
- chtěla jsem si hlavně "ještě všechno užít", takže jsem pracovala jako magor, nutně jsem musela ještě letecky na dovču, chodili jsme po restauracích a hospůdkách, jedla jsem pálivá i mastná jídla a ucucávala deci vína, no prostě měla jsem pocit že s porodem se nademnou zavře voda a mám utrum.
- po porodu jsem měla depku jako vrata, prořvala jsem celý dny, měla jsem hrozný strachy že se dítku něco stane, že ho upustím, že se mi "rozbije", že ho nezvládnu utišit/nakrmit/poznat co mu je. Takový dobrý 3 měsíce jsem byla mimo, ovšem před okolím jsem dělala jak jsem supermatka.
- pak to pozvolna nějak vyšumělo do cca normálu a i dneska když druhému dítku jsou už 3 roky si občas připadám jako "kamikadze matka" (ačkoli jsem se celkem změnila v úzkostnou a nervní bytost, která musí mít vše dle vlastního plánu, i tak dělám různé "seky" které by se zodpovědné mámě stávat asi neměly).
- o mámě a o tchyni jsem si myslela že mi dítě chtěj akorát vzít (přičemž tchyně mi vadila svou přehnanou péčí a máma kritkou, zpětně viděno musím fakt přiznat, že mi nekafraly do vůbec ničeho a pomohly když bylo třeba).

Takže tím chci říct, že sice chápu, jak tě to všechno nervuje a ráda bys měla jasno, přehled a "rozdané karty", ale to se nejspíš nestane, nebo aspoň ne ve všem. Tak držím palce aspoň ať tě to tolik netíží a ať tu náročnou dobu zvládnete plus mínus autobus dobře.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.