Ono to vlastně ještě asi nejsou vyloženě spory, ale stejně nevím, jak to řešit
čtu chytré knížky, hodně a ráda a snažím se dělat všechno co nejlépe, ale v tomhle si prostě nevím rady..taky jsem dost cholerik a z těch dětí "na nervy", přitom mám hodné a klidné holčičky..jsou od sebe 19mesíců, starší jsou 3 roky, mladší 18 mesíců...starší je šídlo, a dooost paličatá, ted momentálně má nejaké desné období, všechno jí musím říkat 5x, pošesté zařvu, stejně to neudělá, dostane na zadek, protože už se neudržím a vzhledem k mé výbušné povaze ji prostě po tom zadku plácnu, i když vím, že to stejně nemá cenu a hlavně jsem se zapřísahala, že ji plácat po zadku nebudu, že ji nebudu ponižovat a vždycky si uvědomím, jak by bylo mně, kdyby mě manžel nebo máma nebo někdo pořáda peskoval a plácal po zadku...byla bych z toho hotová, tak proč to dělat svým dětem...jenže: NIC PROSTE NEPOMAHA....jak to delate, že vás deti poslechnou? třeba at se jdou obléct, at jdou ke stolu jíst, at se jdou vycurat (vidim, jak preslapuje jak baletka), at neutikaji venku apod...jo, nekdo rekne, nech ji tak, ale kdyz vsichni sedime u stolu, jidlo je teple na stole a ona proste nejde jist? tak co udelate, kdyz to díteti 5X reknete hezky, poseste zarvete a ono stejne nejde jist?? to ji mam to jidlo sebrat a nechat ji bez jídla? to prece nejde, ze ne?? poradte, co delate??
no a pak treba modelový příklad, dnešní obed...koupila jsem dopoledne magnet na lednicku, starsi si s ni hrala, mala prisla a rika prosim prosim, šmrdolí při tom těma ručičkama, jak je to obě pořad učíme, a říka PUCIT PUCIT PROSIM PROSIM a starší jí ten pitomy magnet nechce pujcit..tak ja hezky prosim pujc ji to, podivej, jak pekne prosi, pak ti to vrati a bla bla bla..podotykam, ze to cele se deje u obeda, kdy je uvarena cerstva polevka, bramburky, maso, chystala jsem to jak debil pul hodiny, znate to...no ve finale proste magnet starsi mladsi nepujci, mladsi zacne jecet, ze to chce, tak to starsi vezmu, dam to mladsi, starsi utece s revem, ja ji volam zpatky k obedu, ona samozrejme nejde...tak seberu magnet i te mladsi, ze teda nebude mit nikdo nic, zacne rvat i ta mladsi, a je doobedvano...polevka snezena trochu, brambory s masem netknute...ja na nervy, ze jsem zase selhala a nedokazala situaci vyresit s prehledem a klidem..ve finale dostala starsi na zadek a ja tu sedim nestastna, je mi to lito a myslim na ty rodice v Belgii, ze ti by ted urcite takove malichernosti neřešili, byli by nejstastnejsi, ze maji deti u sebe..ale ty deti se prece nejak vychovavat musi ne??
prosím, poradte..