| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

arsielo, myslím, že to děláš fajn a máš fajn děti, co tě tak tady čtu.

Já mám děti zatím malé - skoro 10, 5 let a 21 měsíců.
A to co děti zvládnou samy, více méně vyžaduji, aby taky samy dělaly. Syn je ve čtvrté třídě a aktovku jsem mu naposledy kontrolovala někdy na začátku druhé a to spíš, že o tom nevěděl. Občas se zeptám, jestli má to a to, mám vytipované, co přesně zapomíná, je spíš nepraktický intelektuál.
Od pětileté dcerky vyžaduji samostatné oblékání, jezení, přinášenía odnášení jídla a hygienu, obouvání, krom zavazování tkaniček to teprve trénujeme. Navíc oba pomáhají s mladším bráškou, utírají prach, pomáhají vysávat a s nádobím - aspoń vyndávat z myčky, samozřejmě po sobě uklízet. Kdyby mi nepomáhaly, asi by mě brzy kleplo, malej je ničivé torpédo a manžel věčně není doma, k tomu ještě chodím do práce. děti pomáhají bez řečí.. a mý rodiče to akceptují (oni samy poskytují mému 36 ti letému bratrovi mama hotel, ale do toho, jak vychovávám děti mi nekecají - jo jako rozmazlují je, ale protože je hlídají spíš výjimečně, nebo tam jedem kvůli času tak 1x za měsíc na oběd, přežije to výchova dětí i já.

Zato manželova maminka.. ta mě taky medí, naštěstí se s ní vídáme fakt minimálně, ale já třeba řeknu dcerce ať se obleče a tchýně ji začně oblíkat, to by mě všichni čerti brali, když jí řeknu, ať to nedělá, že dcerka to zvládne sama.. tak začne že je ještě malá.. bla.. bla.. přitom vedle stojí druhá její vnučka o půl roku mladší a obléká se... je fakt, že naše malá je drobík malinkej.. a tak dost klame tělem, dost lidí ji povauje za 3letou, ale také má ADHD a návyky a aby poslouchala na pokyny, máme dost tvrdě vydobité a pokud se to takto narušuje, tak to podle toho potom dalších x dní vypadá a zase válčím já s dcerkou sama.. .(

drž se svých zásad, maminka tobě takovýto servis poskytovala? co požaduje, abys poskytovala synovi? ona je asi ještě stará škola, tak má asi pocit, že žena musí chlapovi sloužit - tak jí prostě ale vysvětli, že dneska už to tak není a že syn je zdraví jedinec a jistě mu neublíží, když bude samostatný a bude se o sebe umět postarat, a že si na něj hrdá, že to takto zvládá a a¨t se na to podívá s tvého pohledu a ne z pohledu babičky v důchodu.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.